Дома| Вести| Контакт| Кошничка|Македонски [ + ]
Дома  |  Вести

ЕКИПИ ЗА БМО 2017

Заврши долгиот процес на избор на екипи за БМО 2017. Со завршување на циклусот на натпревари кои се одржуваат на територијата на Република Македонија, посебно со завршување на Медитеранската математичка олимпијада се избраа две екипи за БМО 2017. 
    ЕКИПА  А
    1. Никола Велов
    2. Никола Даневски
    3. Надежда Илиева
    4. Тамара Митровска
    5. Горазд Димитров
    6. Димитар Барјактаров

   ЕКИПА Б
   1. Лука Грашковски
   2. Quendresa Selimi
   3. Калина Стефанова
   4. Алек Јармов
   5. Сања Кариланова 
   6. Анастасија Трајанова

СММ им го честита изборот и им пожелува успех на Балканската математичка олимпијада 2017 
Со почит 
Алекса Малчески

26/04/2017

Резултати ММО и резултати МеМО за 2017 година

ПОЧИТУВАНИ
Завршија ММО 2017 и МеМО 2017. Сојузот на математичари на Македонија ве повикува на две координации (поднесувања на приговори) и тоа 
1. Поднесување на приговори за ММО 2017- приговори се поднесуваат само за прва задача
2. Поднесување на приговори за МеМО 2017-приговори се поднесуваат за сите задачи
Време на поднесување на приговорите е 25.04.2017 година од 17 часот. Место на поднесување на приговорите е МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ-СКОПЈЕ. 
Со почит Алекса Малчески

24/04/2017

НАТПРЕВАРУВАЧИ МеМО 2017

ПОЧИТУВАНИ
Во прилог е листата на ученици кои досега се пријавиле за учество на МеМО 2017 година. 
пријавени учесници     види тука
Доколку некои ученици се пријавиле и не се на списокот, се замолуваат истите да се пријават за учество на натпреварот најдоцна до 24:00 часот денеска, 21.04.2017 година. 
Официјално писмо покана види тука
Со почит АЛекса Малчески

21/04/2017

Дополнителни ТЕСТИРАЊА

ПОЧИТУВАНИ
Сојузот на математичари на Македонија ја продолжува праксата за поставување на оваа страна на припремни тестови за ОЛИМПИЈАДИ. Секако дека овој начин на припрема за олимпијади не може да ги замени клисичните припреми кои се прават во останатите земји, а кои се спроведуваат во форми на класични математички кампови и класични математички школи. Секако дека за тоа основна пречка е недостатокот на финансиски средства. Решенијата на задачите треба да ги доставите на адреса 
           natprevari.smm@gmail. com. 
По доставување на решенијата ќе добиете официјални решенија на задачите од тестот.
Со почит Алекса Малчески
припремен тест бр.1    види тука
припремен тест бр.2    види тука
припремен тест бр.3    види тука
припремен тест бр.4    види тука
припремен тест бр.5    види тука
припремен тест бр.6    види тука
припремен тест бр.7    види тука

24/04/2017

Страни: 123> Last ›

Зачленете се и добивајте вести за сите нови книги и списанија.

Бидете секогаш информирани.