Дома| Вести| Контакт| Кошничка|Македонски [ + ]
Дома  |  Вести

ЈУНИОРСКА МАКЕДОНСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА 2019

ПОЧИТУВАНИ КОЛЕГИ, ПОЧИТУВАНИ ГРАЃАНИ НА НАШАТА ДРЖАВА
Ве известуваме дека заврши Јуниорската македонска математичка олимпијада 2019 година. Нашите и ваши избраници покажаа невидена борбеност во битката за медал. Заради тоа, на сите учесници на ЈММО 2019 им го честитаме успехот. 
прилог листа на пласман на ЈММО 2019     види тука
Уште пожестока беше и борбата за пласман на ЈБМО. Сепак на крајот за пласман на ЈБМО 2019 одлучуваат резултатите постигнати во текот на целата година на нашите натпревари. На нашите шест избраници
1. Никола Спировски
2. Дамјан Давков
3. Јасна Илиева
4. Давид Ставров
5. Марија Атанасова
6. Филип Бојаџиевски
им го честитаме успехот и на ЈБМО 2019 им посакуваме успех. 
прилог    листа со пласман во 2019 година    види тука
Со почит 
проф. д-р Алекса Малчески

26/05/2019

ОДЛИЧЈА-СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ-ВАЖНО//ДОПОЛНА

Почитувани колеги од средното образование
Повелете на Машински факултет, во кабинетот на А.Малчески да ги подигнете вашите дипломи, пофалници, сертификати. Подигањето можете да го направите секој
ВТОРНИК  од   12:30-13:30 часот
ЧЕТВРТОК од  12:30-13:30 часот
Подигањето може да го направи било кое полнолетно лице, од ваша доверба, кое ќе се евидентира со лична карта и потпиши соодветна изјава. 
Со почит 
Алекса Малчески
_____________________________________________________________________
ОДЛИЧЈА ОД ОПШТИНСКИ СРЕДНО
Во прилог се одличјата од општинскиот натпревар и тоа 
комисија за тестирање    види тука
комисија за приговори     види тука
комисија за прегледување    види тука
одговорни наставници     види тука
Со почит 
Алекса Малчески

23/05/2019

ОДЛИЧЈА ЗА СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ 2019

ПОЧИТУВАНИ КОЛЕГИ, НАТПРЕВАРУВАЧИ, ОЛИМПИЈЦИ
ВО прилог се соодветните документи кои вие треба да ги добиете во најкраток можен рок, а се однесуваат на натпреварите по математика во учебната 2018/2019 година. Очекуваме до 20.05.2019 година да интервенирате доколу е направен некој пропуст во приложените материјали. Останатите материјали кои се ваши одличја соодветно ќе ги приложиме(од општинскиот натпревар). 
сертификати ментори      види тука
дипломи-пофалници        види тука
сертифиати комисија за тестирање           види тука
сертификати комисија за прегледување   види тука
кенгур средно ментори     види тука
кенгур средно награди      вии тука
Очекуваме до 22.05 2019  година да интервенирате доколу е направен некој пропуст во приложените материјали. 

Со почит 
Алекса Малчески

19/05/2019

СВЕЧЕН ДЕН НА СММ во 2019 година

ПОЧИТУВАНИ ОЛИМПИЈЦИ
Имам чест даве поканам Вас, заедно со вашите блиски да присутвувате на свеченото доделување на медаљите од ЕМК и Македонската математичка олимпијада 2019 година. Истото ќе се случи на ден 26.05.2019 година на Машинскиот факултет Скопје со поеток во 10:00 часот. Ве замолуваме да присуствувате на овој свечен чин. 
Со почит 
Алекса Малчески

15/05/2019

Страни: <1234> Last ›

Зачленете се и добивајте вести за сите нови книги и списанија.

Бидете секогаш информирани.